onsdag 19 augusti 2009

Att bli med bok


Ja, jag blev ju författare i somras när min bok om svensk film officiellt släpptes i Polen. Såhär ser den ut. Det är ju en underlig upplevelse att publicera sig på ett helt nytt språk, och för en helt annan publik än man är van vid. Av de reaktioner som jag har fått tycks boken dock vara uppskattad. Jag hoppas att den snart kommer på ett språk som jag själv behärskar till fullo.

Jag besökte festivalen i Wroclaw för att prata om boken och introducera några svenska filmer. Det var en välorganiserad festival - imponerande att fylla salong på salong mitt i juli - även om jag inte kände mig helt organiserad under min enda eftergift till arbete under två månaders time-out. Men utan att gå in på några detaljer - ni som var där kan ju skratta igenkännande/ skaka medlidande på huvudet när ni läser det här - så var det väldigt kul och väldigt jobbigt.

Det var en hel del bra gäster på plats, bland annat galningen Guy Maddin och Agnès Varda. Tsai Ming-Liang, som förärades ett retrospektiv (jag slank in på visningen av den underbara Goodbye, Dragon Inn), satte också ihop en fin liten utställning.
Tre knullbås i ett mörkt galleri. I varje bås fanns en brits, toapapper och en tv-apparat. En apparat visade en byggarbetsplats, på en annan rullade en intervju där Ming-Liang, möjligen upphetsat, talade om steady-cams.
Också ett sätt att få sina kickar.

1 kommentar:

U:et sa...

attans att man inte läser polska då.