tisdag 31 juli 2007

Jörgen Lindström: Bergman-skådespelare

En av mina nära vänner, tillika av Sveriges stora Bob Dylan-fantaster (han kallas för Dylan-oraklet i någon av Ulf Lundells luntor, tror det är Friheten) heter Jörgen Lindström. De minnesgoda identifierar detta som namnet på pojken som spelar i Tystnaden och famlar omkring i början av Persona. Jörgen ramlade sedemera ut ur skådespeleriet (fast han är med Mai Zetterlings i Nattlek också!), men hann innan dess träffa The Beatles eftersom Paul McCartney kände igenom honom som "the little boy from The Silence" (Vilket återigen slår fast vem som var den smarte kulturkonsumenten i Fab 4).

Och det skall fastslås en gång för alla att Lars von Triers kommentar till Bergmans bortgång såklart var den bästa. Leta upp den i SvDs pappersbilaga om I B.

3 kommentarer:

Charlotte W sa...

Ha, det var som fan, jag har alltid undrat om honom. Vad det "blev av" killen, liksom.

Anonym sa...

Tack för att du undrat, Charlotte. Och tack för uppmärksamheten, Hynek. F ö var det i "Saknaden" som jag förekom som Lundellfigur.

Jörgen,
still alive and well

Anonym sa...

:O THE Jörgen? Yikes. Undrade också vad det blev av honom, och givetvis hur mycket han mindes av de filmer han var med i, särskilt Tystnaden och Nattlek... Tänk de människor som rörde sig på de inspelningarna - Bergman, Lindblom, Thulin, Zetterling.