tisdag 9 februari 2010

Claire och jag


Tur att jag ser mer bakfull än starstruck ut. Nu väntar jag bara på filen så transkriberar jag snacket också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att läsa din blogg. Undrar hur det gick med boken om svensk film som du skrev till Wroclaw-festivalen. Blev den någonsin översatt till svenska? Gunilla Burstedt

Hynek Pallas sa...

Hej Gunilla,
Tack. Den skrevs på svenska, så det finns ju ett manus. Men jag har haft fullt upp med annat, och känner att ska jag göra något av boken i Sverige så vill jag uppdatera den för en svensk publik.

(Mycket som skrevs var ju ämnat för polska läsare som man kan anta behöver mer grundläggande introduktion till svensk film).

Dels ta bort lite grundläggande historik, dels lägga till mer om ett bredare fält av rörlig bild.

Dessutom händer det ju mycket och fort i svensk film nu som jag vill få med och reflektera över.

Men det är alltså inget projekt jag har lagt åt sidan - när jag är klar med min avhandling så tänkte jag ta mig an den boken, eller en annan, om svensk film.

Anonym sa...

Är det Claire Denis på bilden? Såg att hon var omnämnd i senaste Sight & Sound som en av vår tids viktigaste regissörer. Vem är hon?

Hynek Pallas sa...

Det är CD, ja. Fransk regissör som tyvärr är sorgligt underrepresenterad på svenska biografer. Men i höst går både 35 shots of rhum och White material upp. De hör definitivt till verken som etablerat henne som en av samtidens viktigaste. Men det är bara att botanisera i hennes förflutna, finns väldigt lite dåligt. Jag har skrivit om henne här och var på bloggen, så sök på namnet.