onsdag 5 maj 2010

David Fincher hatar kvinnor

Klart det är bra för Stockholm att David Fincher gör Män som hatar kvinnor. Men bäst är det ju att David Fincher gör Män som hatar kvinnor. Inte för att jag gillar skräpet, utan just för att jag inte gör det: Fincher är en av mina samtida favoritregissörer, och jag ser därför extremt mycket fram emot vad han kan göra av den här berättelsen.

Och förstås, hur Stockholm kommer att te sig genom hans kameraöga. Förmodligen mindre som ett vykort än de svenska filmerna - men just därför så mycket mer lockande.

4 kommentarer:

Kalle sa...

Stockholm med Finchers ögon låter onekligen intressant! Fast utspelar sig inte större delen av boken i någon håla?

Däremot känner jag mig kluven till filmen, men den lär ju inte bli sämre än originalet (som jag inte har sett och inte heller är överdrivet intresserad av att se).

(min kommentar hamnade först under fel inlägg, ta gärna bort den...)

Hynek Pallas sa...

Japp. Med betoning inte på håla, utan på en ö med EN broförbindelse. Ett Det slutna rummet-mysterium i lite större format helt enkelt. Men det blir nog en hel del Stockholm skulle jag tro. Och även den rätt trista MSHK har, som alla berättelser, saker en skickligt manusförfattare kan tälja guld av.

(Fixat)

Kalle sa...

Mitt förtroende för Fincher är stort. Mitt minne av boken är att den var på tok för lång. Let the täljing begin.

Anonym sa...

Första filmen i trilogin är faktiskt rätt okej, känns som om det mesta gnället handlar om att en så bred och framgångsrik film liksom bara skall sågas av ren princip.

Men Fincher låter ju suveränt! Frågan är vilka skådisar han städslar för detta.
Och kanske bör man ändra namnen lite så att ligger bättre i munnen på engelska, det är ju rätt störande i Branagh-Wallander.