lördag 20 oktober 2007

Sebastian Blanck - Timothy Greenfield-Sanders


Min kompis Sebastian Blanck ställer ut på Galleri Wetterling i Stockholm. Hans tavlor och teckningar (som gör sig bättre på riktigt än på bild sen han började med cut out- och collagetekniker) känns som stillbilder ur mumblecorefilmer. Samma förmåga att ta snapshots av undflyende stunder i relationer. Eller bara snapshots, kanske.

Han är en duktig musiker också och hans debut-EP är fin folkrock inspelad med bland andra medlemmar från Black Dice. Sebastian med gäster spelar på Pianos på Lower East Side flera gånger i november för den som befinner sig i New York.

Utställningen pågår fram till den 22:a november, sedan tar Sebastians svärfar, fotografen och regissören Timothy Greenfield-Sanders över på Wetterling den 24:2 med en fotoutställning. Det är bilder på amerikanska Irakveteraner som blivit skadade i strid och förlorat ett ben, en arm eller synen. Fotona är tagna i samband med inspelningen av en dokumentärserie för HBO vid namn Alive day memories - home from Iraq, med James Gandolfini som intervjuare.

Inga kommentarer: