onsdag 4 november 2009

Att sätta...

...Barbet Schroeder på att regissera det avsnitt av Mad Men vilket alla som följer en serie som utspelar sig i det tidiga 60-talets USA väntar på. Skulle inte förvåna mig om det var hans genidrag att låta nyheten sippra fram i bakgrunden av en konversation där tv:n står nedskruvad, sådär så att man faktiskt kunde missa den.

9-11 »var var du« vibbarna aside - ett riktigt bra avsnitt i en säsong som verkligen börjar ta sig och kan få en fantastisk final nästa söndag.

Att använda just detta ögonblick, som förenade en nation - »the whole country is drinking« som Pete Campbell svara på sin frugas sniff-följt-av-fråga om han har druckit - till att sätta ljuset på de olika relationerna i serien och var de står just nu, är ett suveränt grepp. För de vrids ju förstås också, eller tar för ett ögonblick en paus från sitt normala tillstånd, i ett sådant läge.

Och jag är glad att de sparade händelsen till nu, precis innan klimax, när serien redan genomsyras av så många tragedier.

1 kommentar:

Limpasen sa...

Sir, tyvärr kan jag berätta att MM av Barbet Schroeder var lika trist som det varit hela säsongen. Utom avsnitt 4. Välkommen till Amerika!!!
Göran