onsdag 2 februari 2011

Apflickorna får distribution

Det tog tre twittersekunder från det att eftertexterna började rulla på den första visningen, till att Lisa Aschans Apflickorna var årets hetaste och mest hajpade svenska film.

Alldeles säkert mycket välförtjänt.

Nu kan resten av världen glädjas åt att filmen har fått svensk distribution; till hösten kommer den via nya TriArt Film att gå upp på bio och senare släppas på dvd. I pressutskicket står inget om nätet, men man får hoppas att Mattias Nohrborgs nya bolag följer sitt löfte om andra plattformar. Det vore kul bland annat för att detta var en av grundtankarna med Rookieprojektet - att man skulle tänka nytt i alla led. Så fegades det både här och var. Men om den avslutande och - enligt många - bästa filmen i projektet fick spridas på nya vis vore det skoj.

Å andra sidan: när jag i fjol intervjuade flera regissörer för 10-tal, var Aschan den som hårdast propsade på att man som regissörer gärna vill göra film för biografen, för den odelade fokus man får av publiken.

Hur som: grattis. Ska bli intressant att se den omtalade filmen på vad det nu blir för vis.

PS: Färsk intervju med Aschan i Rodeo.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag bor inte i Stockholm så måste därför vänta till 11:e januari 2012 för att kunna se filmen Apflickorna. Det är ett sjukt, sjukt system att 2011 behöva läsa om en film och sen vänta evigheter på en praktisk möjlighet för att kunna betala för att se den. Släpp direkt till DVD/Bluray för sjutton gubbar!