måndag 17 januari 2011

Framtiden är nu (igen)

Idag publiceras mitt kapitel »Efter Ordet« ur antologin Framtiden är nu på förlaget Volantes blogg. Trevlig läsning! Och kom gärna med kommentarer här.

2 kommentarer:

Tobias Nielsén sa...

Jag är ju part i målet, men ett toppenkapitel. Tack för det.

"Sammanhang" är ett nyckelord för att förklara varför vi inte ser snabbare branschförändringar, bl.a. med tanke på kortfilmens oförmåga att generera stålars.

Hynek Pallas sa...

Onekligen är du part i målet, men tack. Ja. Jag funderar rätt mycket på det där, hur kortfilmen (filmare) ska möta framtiden - för den har ju verkligen sådana möjligheter.

Jag tycker ju verkligen att det är bra med ett filmstöd, men om det är något jag skulle banka i huvudet på unga regissörer så är det att tänka bortom den boxen redan från början.

Dels för att jag inte tror att det svenska filmstödet som det ser ut idag har så många år kvar, dels för att en orsak till oförmågan (att generera pengar) hänger samman med att folk inte tänker nytt.

Att prata kombon stora företag och filmer är vanskligt, särskilt i Sverige. Och gränsen till reklamfilm är hårfin. Och visst är det lättare att vara Spike Jonze och samarbeta med Absolut Vodka, eftersom blotta namnet ger AV reklam och därmed SJ kreativ frihet

(http://www.imheremovie.com/)

Samtidigt behöver företag kreativ reklam som inte kommer från de stupida reklamfirmor vi har här i landet, och de behöver nytänkande. Det är ett sätt att våga. Andra är naturligtvis de möjligheter som finns i form av att bygga appar med kvalitetsfilm. Osv Osv.

"Sammanhang" är helt enkelt också något som ändras, och som vi själva kan vara med om att uppfinna och förändra.