torsdag 3 december 2009

The hurt locker

The Hurt locker i SvD.

4 kommentarer:

Henrik sa...

Finns det nån vettig anledning till varför det tagit så lång tid för filmen att komma ut? Den har ju funnits på Pirate Bay i bluray-version ända sedan i Januari, trots att den inte ens släppts på video i varken USA eller England. Jag såg den för flera månader sen med svensk text hemma. Dessutom en riktigt bra film, så varför ser inte filmbolaget till att få ut filmen snabbare?

Kristoffer sa...

Obehagliga comments borta på SvD alltså...

KV igen sa...

Haha, läser vidare. "säger upp prenumerationen" måste vara vardagsmat för dig vid det här laget.

Hynek Pallas sa...

Henrik: Filmen hade premiär i Venedig i fjol. Alltså för över ett år sedan. Men den sköts upp över hela världen på grund av att Irakfilmer hade gått så dåligt på bio i USA.

Nu har den gått hyfsat bra i USA, vilket förmodligen gjorde att den fick biopremiär i Sverige (den var först satt för dvdrelease i juni).

Anledning att den har funnits i blu-ray på nätet länge misstänker jag har att göra med att alla sådana saker ligger klara ungefär när filmen är klar. Så den läckte helt enkelt.

KV: Ja, lustigt nog pratade vi om sådant på en föreläsning om filmkritik idag. Jag fattar inte hur dagstidningar kan tror att de får bra debattklimat om de modererar debatter genom att bara ta bort kommentarer de inte gillar. Då blir reaktionen alltid densamma "vafalls, får man inte säga att alla judar ska dö? Vad är dte här för yttrandefrihet?" Bättre att ha personlig modererade debatter där man kan styra in folk på en diskussion (Kjell på Weird Science är ju bäst på det).

Och de där som hotar med att säga upp prenumeration på nätet (ja, jag är van) är säkert tomtar: de som läser SvD-s pappersupplaga skriver av tradition brev på dyrt papper med snirklig handstil och skickar det med kurir innan de skrotar prenumerationen.