fredag 23 april 2010

Japanskt ögongodis


Mycket annat jobb just nu, mycket lite tid för bloggande - och nu en välförtjänt helg. Lämnar er med en underbar poster - snodd från The Auteurs. Filmen (japansk förstås) heter Funeral Parade of Roses och är från 1969 i regi av Toshio Matsumoto.

Jag har aldrig sett den, men den ska tydligen ha utgjort en influens på A Clockwork Orange, och utspelar sig bland bögbarerna i Tokyo. Låter wunderbar. Finns utgiven av Europas bästa dvdbolag.

4 kommentarer:

Björn sa...

Den är sevärd, en del skojigt utflippade sekvenser men inte så fantastisk som jag hoppats på. Vacker poster dock. Och visst är Eureka fantastiska - jag har köpt tex Judex, Face of another, Edvard Munch och helt magnifika noiren Nightmare alley.

ELEGANSEN sa...

Jag tycker filmen är helt fantastisk. Innehåller nog också de vackraste sexscener som gjorts på film. Fast den är förstås inte lika bra som "Face of another" som Björn nämner i kommentarerna...

Hynek Pallas sa...

Ja, Face of another är toppen. Den finns i en bra Criterion-box med regissörens filmer.
http://www.criterion.com/films/828-the-face-of-another

Annars är jag förtjust i Eurekas blandning - allt från Pialats samlade verk till märklig japansk skräck. Den här är jag mycket inrtesserad av
http://www.eurekavideo.co.uk/moc/catalogue/house-hausu/

Sett?

Och apropå Judex så köar denna till dvdspelaren. Hoppas det inte blir vår snart

http://www.eurekavideo.co.uk/moc/catalogue/la-tete-contre-les-murs/

Björn sa...

Jag har sett House, bland det galnaste jag någonsin skådat..... mycket underhållande, som en korsning mellan Professor Balthazar och The Shining.

http://www.youtube.com/watch?v=RBatYO_9Yg0