tisdag 20 april 2010

Muzak för en kritikervecka


Svenskvinklar är populära: utlandskorrarna borta på FLM rapporterar till exempel om allt stackars filmfolk som på grund av Eyjafjallajökull sitter fast på Manhattan efter att ha närvarat på en stor svensk filmsatsning over there.

Med lite tur kan jag hooka upp ett »hur känns det«snack med någon producent på skajp och transkribera. (Den intressantaste vinkeln blir kanske: hur många hotellnätter och per diem i New York går det på en svensk långfilmsbudget, eftersom jag antar att det blir SFI som får slanta det mesta?).

Hur som - för att fortsätta på det spåret så har startfältet för årets kritikervecka i Cannes släppts, och närvarar gör Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson med sin långfilmsdebut Sound of Noise. Den beskrivs såhär i presstexten:


»En grupp excentriska trumslagare slår till mot staden, spelandes på allt annat än vanliga instrument. Polisen Warnebring ställs inför det bisarra fallet och hans jakt på de musikaliska serieförbrytarna förvandlas snart till en personlig vendetta.«

Hoppas den går upp samtidigt som Kommissarie Späck.

Låter som om paret fortsätter på framgångsreceptet i suveräna kortfilmen Music for one apartment and six drummers.

Förresten: Ska man skratta eller gråta över att en del kommentarer på Youtube tror att det rör sig om BlueManGroup?.

Inga kommentarer: