lördag 6 november 2010

Hundtänder och vita band i soffan


I Jonas Mosskins eminenta serie »Psykologer tittar på film« visas fjolårets bästa film, grekiska Dogtooth. Den 11 november förväntar jag mig alltså inte bara att det är fullt till sista plats i Klarabiografen - utan att folk står utanför Kulturhuset och käftar om de sista biljetterna. (Den som kan hitta på det bästa nya Dogtooth-ordet för biobiljett vinner). En film som bara måste ses.

Jag förväntar mig också att Mosskin ser och plockar hit Dogtooth-producenten Athina Rachel Tsangaris regidebut Attenberg (där Dogtooth-regissören Yorgos Lanthimos spelar en central roll). Lika speciell och flippad den, men mer fokuserad på far och dotter-förhållande än kärnfamilj. Och soundtracket är årets bästa - Suicide-pärlor inbäddade i ljuvliga små samtal om hur gammal man egentligen måste vara för att gilla New York-duon.

Senare i höst (9 december) blir det snack om en annan av fjolårets riktigt bra filmer, Michael Hanekes Det vita bandet. Mosskin: läge att se in dig på Bergman och Volker Schlöndorff för drivna djupanalyser. (Och så får du väl ta och gå förbi symposiet Ingmar Bergman och barnet.)

3 kommentarer:

Jonas sa...

Getinggadd

Anonym sa...

Hej

Har alltid (likt dig gissar jag) varit intresserad av tv-serier och film.
Bestämde mig för att bygga en sajt som underlättar för de som älskar serier, vill vara lagliga, men samtidigt tycker att 250 kr är mycket pengar.
Nämligen en webbplats där man byter sina dvdboxar med varandra via post.

Visst vill man ha kvar vissa serier, men jag är ganska säker på att jag inte kommer se om mina 60 timmar West Wing… Alltså borde jag lika väl kunna byta bort dom?

Så var i vilket fall min tanke.
”Smyglanserade” sajten för en vecka sedan.

Kolla väldigt gärna in den:
www.bytdvdbox.nu

Har du några förslag, tankar, kommentarer hör jag dem gärna.

(hittade inget annat sätt att kontakta dig)

Johan Albertsson

Hynek Pallas sa...

Johan! Bra idé! Min email hynek.pallas(at)gmail.com
finns på sidan. Kanske lite undanskymd.