onsdag 23 maj 2007

John RamboSly är tillbaka med Rambo IV, en film som har titeln John Rambo (Rocky Balboa, anyone?). Filmen har premiär om ett år och tycks handla om några dumma vitingar som kommer bort i Burma, varpå John Rambo (som av teasern att döma är pensionerad hönsfarmare i sydostasien såhär på ålderns höst) åker och räddar dem.
Inget nytt under solen således.
Vad som däremot känns nytt är den mängd kött och blod och kroppsvätskor som förekommer i teasern. Mer Hostel Unrated än Rambo, faktiskt. Risken för att slafset är kvar i den färdiga filmen känns dock liten om den skall gå upp på större biografkedjor i USA.

Lite sentimental blir man hur som helst när typsnittet med Sylvester Stallones namn och titeln dyker upp på slutet. Det är bra, för alla min barndoms muskelmän kan ju inte bli miljömånglande guvernörer.

Jag är tacksam över att Stallone tar ansvar för sjuttiotalisternas behov av nostalgitrippar och undrar vad som kommer härnäst. Hoppas på Over the Top II, där Sly ordnar armbrytartävlingar på det lokala pensionärshemmet.

8 kommentarer:

Emma sa...

Det känns verkligen som att det blodiga action-80-talet är på gång tillbaka, och har varit ett litet tag. Har du sett Shooter? Slutscenerna var märkligt splattriga.

Robin sa...

Välkommen till blogghelvetet Hynek! ses på snotty!

Hynek Pallas sa...

Emma:

Jag har tyvärr (?) inte sett Shooter. Men jag får intrycket av att det är alltmer grafiskt våld i många större filmer, vilket gör att även actionfilmerna har mer att leva upp till. Det senaste Sopranos-avsnittet är ett bra exempel på att det är tolererat till och med i riktigt stora tv-serier (om än på amerikansk kabel-tv). Och skräcktrenden de senaste åren, med explicita filmer som Saw och Hostel gör ju också sitt. Den skräcktrenden känns för övrigt väldigt 80-tal den med.

Robin:
Tack. Vi ses i Snotty-helvetet.

Magnus sa...

Lite intressant att Julie Benz (från ex. "Dexter") fortsätter spela karaktärer med förkärlek till farliga män.

Emma sa...

lästips: http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/features/columns/tech_reporter/e3idbe743c6b1307f6d11a6a5c1e127362c

Emma sa...

Oj då. Det där verkar ju ha gått sådär. Delar upp länken istället:

http://www.hollywoodreporter.com/hr/
content_display/features/columns/
tech_reporter/
e3idbe743c6b1307f6d11a6a5c1e127362c

Hynek Pallas sa...

Tack Emma. Men länken fungerar fortfarande inte.
Magnus: Aha! Det har jag inte ens noterat. Illa av mig. Ser verkligen fram emot säsong 2 av Dexter som kommer i höst.

Anonym sa...

Škoda, že neopíšete česky, pane kolego... :o)

Skoda, ze nepisete cesky, pane kolego... :o) (pro pripad, ze Vase prostredi sabutuje nabodenicka...)

Tom z Prahy