lördag 17 oktober 2009

Tom Waits och Jane Magnussons favoritfilm

Tom Waits och Jane Magnusson har samma favoritfilm. I alla fall nästan - jag har för mig att Jane gillar ettan bättre. Hur som helst så finns det en pervers men alldeles självklar logik i det hela.

Waits spelar för övrigt djävulen (förstås) i Terry Gilliams kommande The Imaginarium of Doctor Parnassus.

2 kommentarer:

Nisse sa...

Skriver kommentar ang tjeckiska filmaffischer här: När jag var i Prag sist ägnade jag nästan all tid till affisch jakt, hittade en affär nära judiska kyrkogården med massor, fast de bästa var dyra förstås. Köpte ett några mindre bla japanska rysaren Onibaba. När jag mailade affären efteråt fick jag aldrog svar.

I min gamla blogg skrev jag: varför gör inte Karin Mamma Andersson filmaffischer? Eller Ernst Billgren? Eller Jockum Nordström....??

Hynek Pallas sa...

Det finns ett antikvariat på gatan Ujezd - ett kvarter från klubben/baren Ujezd i riktning Mala Strana - som brukar ha en del riktigt snygga affischer. Inte lika hutlösa priser som i gamla stan, men det har blivit dyrare med åren. Butiken Modernista (modernista.cz) har snygga posters, reproduktioner på bokomslag, reklam mm. Ja, vi har helt enkelt inte den traditionen i Sverige. Och det har till stor del försvunnit även i Tjeckien och Polen, tyvärr.